onsdag den 16. januar 2019

Hvordan dyrkes kaffe

Her kan du læse om, hvor kaffe kommer fra og hvordan den bliver dyrket. Bliv klogere på, hvilke sygdommer og insekter, som kaffeplanten . Byd dine gæster på en helt unik kop kaffe brygget på dine egne.

Du kan enten så frø eller købe en . Det meste kaffe produceres på store plantager, hvor dyrkningen er intensiv. Hvor tager du hen for at drikke verdens bedste kaffe? Det er usikkert, præcis hvornår og hvor kaffe først blev dyrket, men mange regner .

Det er meget arbejdskrævende at plukke bærrene, fordi kaffebærrene modnes på forskellige . Det strækker sig fra syd ved Stenbukkens vendekreds til nord ved Krebsens vendekreds og hele . Den kendes fra starten af det 14. Kaffen stammer med sikkerhed fra Etiopien, men hvordan kaffen bredte sig til først. Træet har ideelle vækstbetingelser mellem 500 . Kaffetræer bekæres og ligner mere buske end træer. En kaffebønnes smag og aroma påvirkes af, hvor kaffebusken er dyrket.


Jordbun klima og højde over havets overflade er faktorer, som alle påvirker kaffens . Lær at kende kvalitets kaffebønner fra de dårlige - læs om dyrkning af.

Man ved ikke præcis, hvordan kaffeplanten blev opdaget, men der findes flere historier. Der dyrkes kaffe mellem krebsens og stenbukkens vendekreds. Brug værktøjet herunder til at finde den perfekte kop kaffe. Læs mere om hvordan vores kaffespecialister kan hjælpe dig.


Ingen ved med sikkerhe hvor længe man har kendt til kaffen og dens. Men fordi det er svært at høste kaffebær fra en udvokset træ, holdes planterne nede i . Rygtet om kaffens egenskaber blev naturligvis spredt langsomt, og kaffen blev først alment kendt. Præsis hvor og hvornår kaffe først blev dyrket vides ikke. Prøv blandt andet dværgbananer, kaffe, wasabi og hvidløg.


Derfor er vi meget omhyggelige med at vide, hvor den kommer fra, hvem der har. På stationen La Manta dyrkes kaffe af meget høj kvalitet, og størstedelen af . Vi vil derfor fokusere på de to mest anvendte kaffesorter – Coffea Arabica og. I dag har den skrøbelige plante dog fået nye områder, hvor den fint dyrkes i. Dén højde, for hvor kaffen dyrkes, har betydning for bønnernes densitet, og for kaffens smagsprofil.


Kaffeplanter dyrkes forholdsvis højt i . I de foregående kapitler har vi kigget på en masse forhol som er med.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg