torsdag den 27. december 2018

Lav ost af kærnemælk

For noget tid siden fik jeg en kommentar på indlægget om min allerførste hjemmelavede ost. Den består kun af kærnemælk og kræver ingen specielle remedier som f. Gør som topkokkene og lav din egen friskost.

Ingen ved med sikkerhe hvornår og hvordan den første ost blev fremstillet eller opsto men det er. Fremstilling af ost starter altid med at den friske mælk tilsættes en såkaldt. Faktisk er ganske almindelig kærnemælk, tykmælk og yoghurt de mest anvendte.


Opskrift: Salat med pære og blå ost og rugbrøds croutoner.

Det er sjovt og nemt at lave sin egen ost. Du skal bruge osteløbe og ostelærred for at lave din egen ost. Der er ingen tilgængelig beskrivelse af dette resultat på grund af websitets robots.


Fyld derefter den sidste fjerdedel med kærnemælk. Sørg for, at mælken ikke når helt op til kanten – der skal helst være minimum 1-cm. Har du prøvet at ryge din egen ost?


Vend den nyrøgede ost over på et serveringsfad og drys med kommen. Kærnemælken varmes op, til valle og ost skilles ad. God mozzarella-ost hænger ikke på køerne - den kommer af bøffelmælk.

Sammen med skoleklasserne producerede vi ost af kærnemælk og tykmælk, hvilket er relativt nemt. Men det måtte da kunne gøres mere . Introduktion til vores serie om hjemmelavet ost. Køb en frisk kærnemælk og pod din ostemælk med ca. Mon ikke kærnemælk også kan bruges til mozarella?


Det var faktisk den første ost jeg prøvede at lave selv sidste år, hvilket. Væsken er hjemmelavet kærnemælk, og kan drikkes eller bruges til at bage med. Deriomod kan man få problem med udkærningen om fedt er for lav.


Kan man bruge den overskydende kærnemælk til at lave ost af? Ved du, at du faktisk kan lave din egen ost? Du skal prøve at lave en knapost, der er lavet af kærnemælk. Jeg faldt for de ekstra remedier til at lave Danbo-ost, som kræver pres. Friskost smager dejligt, og det er ganske nemt at lave det selv.


Her er det min kæreste der har lavet ost på kærnemælk, med løgkarse. Forfatter: Bitten Eskerod Dige. Lav ost af kærnemælk med krydderier efter eget valg.


Varm kærnemælk op, til det skiller. Hæld det igennem et rent viskestykke. Skru ned til lav varme og steg det færdigt, 5-min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg