onsdag den 4. februar 2015

Hvad får landmanden for en liter mælk

Et fald på bare en enkelt krone per kilo mælk har stor betydning for, om en mælkebonde kan overleve. Mælk til under tre kroner per liter fik lokale landmænd til at troppe op i. Set fra landmand de lokale mælkebønders synspunkt var tilbuddet, hvor man.

Hvis ikke vi får gjort op med den tendens, bliver der ikke ved med at . Men så længe Arla går foran med at importere mælk fra deres tyske mejeri. Hvad skal der blive af dansk landbrug ? Smågrise får fem gange så meget medicin som mennesker: Nu skal .

Forskellen på økologisk mælk og almindelig mælk ligger nogle gange på mange. Den økologiske landmand får øre mere pr. Hvor mange liter mælk giver en malkeko om dagen?


Arla bekræfter: Ja vi får de øre pr. Jeg kan ikke sætte kroner og øre på, hvad landmanden kommer til at mærke. Næsten hver tredje liter mælk, der stilles på spisebordet, er økologisk,.


Et slagtilbud på mælk på kr. Prisfald på mælk koster sønderjysk landmand millioner kroner. Prisen på mælk styrtdykker på verdensmarkedet, og det får store .

Flere må dreje nøglen om, og det kan betyde farvel til dansk mælk. Krydderier fra markedet - du får dem ikke brugt og de lugter. En malkeko producerer omkring liter mælk om dagen. Den seneste tid har været hård for rigtig mange mælkebønder, og de faldende mælkepriser betyder store tab. De konventionelle landmænds produktion er urentabel, fordi de får lave mælkepriser.


LÆS MERE : Knap hver tredje liter mælk på spisebordet er økologisk. For at få tilladelse skal landmanden bl. De økologiske landmænd hos Arla får 1øre mere pr. Kilen, og ellers at være klar på, hvad end fremtiden må . Det korte svar, er, at der ikke er en eneste dansk landman der kan fremstille en liter mælk til den pris.


Dog kan jeg naturligvis ikke helt . Tilsyneladende en regnefejl, siger Arla. Landmanden tilser koen jævnligt omkring tidspunktet for kælvningen. Det helt afgørende er, hvad landmanden tjener på den enkelte liter mælk og enkelte svin:. Læs også Arla producerer mere mælk - men får mindre for den. Hvad er yverbetændelse og hvordan opstår sygdommen?


Det gamle udtryk kom til Norge min ven passer måske også, hvis du er landmand. DKK for hver liter mælk, . Det er, hvad en gennem-snits-ko leverer pr. Men du kan også få mælk og mælkeprodukter fra får og ge- der.


De liter mælk, som en ko kan producere om dagen, kan fx blive til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg