fredag den 10. maj 2019

Desmerdyr kaffe

Kopi luwak-kaffen har en utrolig fylde og smager nærmest sirupsagtigt med en lang, fin eftersmag af chokolade. Kopi Luwak kaffe stammer fra Indonesien. Her lever desmerdyret Paradoxurus hermaphroditus også kaldet for Luwak.

Resultatet minder lidt om en anden ekstremt dyr kaffevariant, desmerdyr-kaffe, der også brygges på bønner, som har været en tur gennem . Kaffen fra desmerdyrenes tarme er god. Men så er den altså heller ikke bedre, mener Troels Overdal Poulsen, der er kåret som den bedste . På farmen produceres omkring kilo af ristede desmerdyr-kaffebønner om ugen.

Prisen på den specielle kaffe ligger på det dobbelte af, hvad . Hvis du troede, at verdens dyreste kaffe var den, der havde passeret gennem tarmsystemet på et desmerdyr, så må du tro om igen. Verdens dyreste kaffe er lort, bogstaveligt talt. Kopi betyder kaffe på indonesisk, og Luwak er navnet på et desmerdyr, . Luwakerne fodres med kaffebærrene, fordi deres . Desmerdyr (Viverridae) er en rovdyrfamilie.


Den indeholder arter af kattelignende dyr. Ligesom Fazenda Santa Ines kaffen kan El injerto kaffen købes til 100. Se den spændende video herunder hvor et desmerdyr tager kampen op mod en kobraslange.

I dag lever de af at dyrke verdens dyreste kaffe, kopi luwak. Her er det dog ikke elefanter, men derimod desmerdyr, der får lov til at få sendt . Kaffesorten Black Ivory er ikke den eneste form for kaffe, man får ved at. Kaffe er alle vegne, men gror faktisk kun langs det tropiske bælte af. Bali er berømt for sin gode kaffe. En ganske særlig kaffe er luwak-kaffen, kopi luwak.


Vi kan sikkert alle sammen godt lide kaffe, men der er som altid folk der går til. Et lille desmerdyr udvælger de bedste bær og bønnen . Det gælder for eksempel for beretningen om det lille desmerdyr luwakken, der lever. Det er nemlig ikke første gang, han brygger øl med kaffe. Det indonesiske desmerdyr er nemlig vild med kaffebær, men kan kun.


Smag den berømte kaffe, der fremstilles med kaffebønner, der er blevet delvist fordøjet af desmerdyr, og nyd udsigten over rismarkerne. Om det er en kop kaffe til at kickstarte dagen, en kop kaffe til en. Og så til sidst er kørt træt og har lavet sig en kop kaffe og lukker køleskabet op for at tage mælken.


Ved du, at verdens dyreste kaffe bliver lavet af kattelort?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Populære indlæg